WODA JONIZOWANA
Dziś kilka słów o wodzie zjonizowanej (alkalicznej). Stosuję ją od roku i mogę śmiało powiedzieć, że efekty pozytywne widać.
WODA ALKALICZNA naładowana jest wolnymi elektronami, które czynią ją naturalnym antyutleniaczem. Woda ta oddając łatwo swoje elektrony, eliminuje jednocześnie szkodliwe wolne rodniki tlenowe, które nie będą miały możliwości „okradania” z elektronów zdrowych komórek, co pozwoli na zachowanie ludzkiego organizmu w zdrowiu.
Picie wody alkalicznej blokuje oddziaływanie aktywnego tlenu na normalne komórki, co zapewnia, że te nieuszkodzone cząsteczki biologiczne są mniej podatne na infekcje i choroby. Redukcja aktywnego, szkodliwego tlenu, odbywa się bez żadnej straty dla otaczających komórek. Woda ta nazywana jest potocznie „wodą wymiatającą”.
Woda alkaliczna hamuje jednocześnie fermentację w systemie
trawiennym, redukując pośrednio takie substancje, jak: wodorosiarczan, amoniak,
histaminę, indol, fenol, skatol. W wyniku tego, już po krótkim okresie
regularnego picia tej wody, uzyskuje się bardziej czysty stolec.
Badania naukowe prowadzone w Japonii od 1950 r. i badania
doświadczalne wykazują, że picie wody alkalicznej poprawia stan zdrowia, m.in.,
w przypadku takich chorób, jak:
- artretyzm,
- zgaga,
- chroniczne zmęczenie,
- niestrawność,
- skurcze w nogach,
- podwyższone ciśnienie krwi,
- migrena,
- mdłości,
- otyłość,
- osteoporoza,
- łuszczyca,
- stres.
Japońska medycyna, w ciągu ostatnich 15 lat dowiodła, że w
ośrodku alkalicznym nie rozwija się żadna choroba !
Stosowanie wody alkalicznej:
- usuwa z organizmu toksyny,
- unieszkodliwia wolne rodniki,
- odtwarza stan alkaliczny organizmu,
- zwiększa stabilność tlenu w organizmie,
- wspomaga dostarczanie środków odżywczych,
- gotowanie w wodzie alkalicznej poprawia wartości odżywcze,
a także smak pokarmów i napojów takich, jak kawa i herbata,
- zmienia pokarmy i napoje kwasowe na bardziej alkaliczne.
UTLENIONA WODA KWAŚNA zawiera czynnik utleniający, który
może usuwać elektrony z bakterii i zabijać je. Stosowanie tej wody pomaga w
takich schorzeniach, jak:
- trądzik,
- nogi sportowców,
- oparzenia,
- łupież,
- sucha skóra,
- egzema,
- hemoroidy,
- ukąszenia owadów,
- skaleczenia,
- opryszczka,
- bóle gardła,
- zaczerwienienie skóry oraz
- wzmacnia włosy.
Służy do:
- sterylizacji naczyń kuchennych,
- mycia jarzyn i owoców,
- mycia roślin,
- mycia domowych zwierząt.
Wnioski jakie nasuwają się po zapoznaniu z różnymi
sposobami leczenia za pomocą zjonizowanej wody, mogą robić wrażenie mniej lub
bardziej wiarygodnych. Przyjmując jednak teorię wolnych rodników o potencjale
dodatnim (H+), które wg wielu autorów, naukowców różnych specjalności oraz
biochemików są źródłem wszelkich chorób i niedomagań, to logiczne jest, że
eliminowanie wolnych rodników za pomocą wody alkalicznej, jest drogą jak
najbardziej słuszną.
Komentarze
Prześlij komentarz